fbpx
+385 91 601 3708 info@ritz-estetika.com

Vraćanje elastičnosti

Stanja/problemi | Lice | Vraćanje elastičnosti

Stanja/problemi | Lice

Vraćanje elastičnosti

Već smo istaknuli kako je opuštena koža jedan od najuočljivijih znakova starenja. Osim hormonalnih promjena, prirodnog procesa starenja, na gubitak elastičnosti kože utječe i loša prehrana, razni vanjski uvjeti, kriva njega… Premda ne možemo izbjeći starenje, svojim ponašanjem možemo poprilično prevenirati gubitak elastičnosti kože ili ga ublažiti.

Zašto dolazi do gubitka elastičnosti?

Stručnjaci objašnjavaju kako s godinama prijelaz između gornjeg i srednjeg sloja kože (epiderme i derme) podliježe raznim promjenama. Naime, taj se dio sastoji se od papila, malenih izdanaka u čijem se središtu nalaze krvne žile koje opskrbljuju epidermu svim potrebnim nutrijentima, kisikom i vlagom. Kod mlađe i zdravije kože, one su zbijene i duboke što koži daje glatku teksturu i debljinu, no starenjem se smanjuju i postaju pliće – zbog čega se smanjuje protočnost prijenosa nutrijenata i kisika. A to dovodi do gubitka fleksibilnosti te nastanka bora. Paralelno opada i razina kolagena i elastina, bjelančevina koje kožu čine elastičnom, što dodatno pogoršava obješenost kože.

4G4A3790

Najidealniji tretmani za vraćanje elastičnosti:

  • Botox
  • Frakcionirana radiofrekvencija
  • Intradermalna radiofrekvencija
  • Mesoeclat
  • Elektroporacija
  • HIFU
  • Skin booster
  • Dermalni fileri

Ostali problemi na licu

Akne

Akne

Svaka peta osoba još niz godina ima problema s aknama. U rijetkim slučajevima uopće ne dolazi do izlječenja. Od akni ne oboljevamo samo tijekom puberteta, nego sve češće i kasnije.
Anti Age

Nekirurško podizanje lica

S godinama naše lice gubi elastičnost i formu te poprima pomalo ‘obješeni’ oblik. Figurativno objašnjavajući naše lice poprima oblik trokuta, za razliku od oblika slova V koje krasi napeto i zategnuto mladoliko lice.

Oblikovanje lica

Konturiranje srednjeg dijela lica

Gubitak volumena kože lica, kao posljedica prirodnog procesa starenja, jedna je od estetskih ‘boljki’ koje najviše smetaju ne samo pripadnicama ljepšeg spola, nego sve više i muškarcima.

Hidratizacija

Konturiranje donjeg dijela lica

Estetski stručnjaci često ističu kako je dovoljan čak i samo jedan dio lica koji može popraviti cjelokupni dojam lica, a to je donji dio čeljusti. Obješen i opušten izgled najviše postara osobu.

Oblikovanje lica

Podizanje obraza

Korekcija i oblikovanje obraza trenutno je definitivno jedan od najtraženijih tretmana za pomlađivanje lica, jer može brzo i jednostavno vratiti prirodan mladolik izgled – ako se u njemu ne pretjera.
Oci

Podizanje obrva

Poznato je kako su i lijepo oblikovane obrve još jedan adut mladenačkog izgleda, no nažalost ni one nisu imune na starenje. I one se s vremenom stanjuju, sijede i prestaju rasti, a mišićno tkivo koje ih drži počinje se opuštati.

Oziljci

Tanka koža lica

Istraživanja su pokazala kako je tanka koža, zbog osjetljivosti i teksture brže stari od deblje kože, no kod nje je zato efekt pomlađivanja dermalnim filerima uspješniji nego kod kod osoba s debljom kožom.
Oblikovanje lica

Perfetto face

Svi sanjamo da imamo mladoliko lice, svjež i zaglađen ten, prirodan izgled koji će nam popraviti samopouzdanje i pogled u ogledalo. Koža već nakon samo jednog tretmana može izgledati svježije, glađe i zategnutije.