fbpx
+385 91 601 3708 info@ritz-estetika.com

Volumen usana

Stanja/problemi | Usne | Volumen usana

Stanja/problemi | Usne

Volumen usana

Korekcija usana jedan su od najvećih trendova u kozmetičkoj i estetskoj industriji. Trend se, zahvaljujući razlititim tretmanima, proširio ne samo među celebrity osobama, nego i među mlađim ženama koje uz sitne ‘preinake’ mogu brlo i jednostavno popraviti svoj izgled.

Njapopularniji su definitivno dermalni fileri, fileri hijaluronske kiseline, prirodnog sastojka naših stanica koji se gubi tijekom starenja, ali njezinim ubrizgavanjem vrlo se učinkovito ‘vraća’ mladoliki izgled usana. Takvi tretmani mogu imati i dugoročno trajanje, otprilike 2-3 godine, a izvrstan su izbor – ako u njima ne pretjerujete. Stručnjaci preporučuju minimalno povećanje volumena usana kako bi one izgledale što prirodnije.

volumen usana prijevolumen usana poslije

Najidealniji tretmani za volumen usana:

  • Skin Booster

  • Dermalni fileri

Ostali problemi na usnama

Oblikovanje lica

Spušteni kutovi usana

Starenjem opušta se koža na licu, a mišićno tkivo slabi i labavi. Dodatno nas postaraju jer vizualno doprinose tome da izgledamo stalno nesretni ili ljuti. Posljedica je to i gubitka kolagena i elastina.
Oblikovanje lica

Bore oko usana

Glavni uzroci razvoja bora oko usana su sunce i pušenje, ali i drugi vanjski faktori, poput hladnoće, smoga i prehrane. Naborane usne karakteriziraju sitne uspravne bore koje se pojavljuju preko gornje i donje usne.

Usta

Hidriranje boosterima

Većina klijenata koji se rode s prirodno tankim usnama možda se i naviknu na njih, no usne također gube punoću starenjem. To je posljedica nedostatka kolagena u koži jer je upravo on zadužen za održavanje elastičnosti.