fbpx
+385 91 601 3708 info@ritz-estetika.com

Uklanjanje podbradka

Stanja/problemi | Vrat | Uklanjanje podbradka

Stanja/problemi | Vrat

Uklanjanje podbradka

Smeta li vam podbradak na licu? Želite li poboljšati svoj ukupni izgled bez boli, nuspojava ili problema? Pravo je vrijeme da počnete razmišljati o minimalno invazivnim postupcima za smanjenje podbratka u RITZ ESTETICI!

Podbradak, poznat i kao submentalna masnoća, uobičajeno je stanje koje se javlja kada se ispod brade formira sloj masti. Podbradak često povezujemo s debljanjem, ali ne morate imati višak kilograma da bi ste ga imali. Krivac može također biti i opuštena koža lica, kao posljedica starenja, ili genetika.

uklanjanje podbradka prije ritz estetikauklanjanje podbradka poslije ritz estetika

Mnogim ljudima podbradak predstavlja veliki estetski problem. On nastaje kao posljedica opuštanja ravnog mišića na vratu i stvaranja masnih jastučića. Podbradak je definitivno posljedica starenja, no najčešće je povezan uz prekomjernu debljinu, odnosno nezdrave životne stilove koji potiču njegov razvoj.

Najidealniji tretmani za uklanjanje podbratka:

  • Bodyshock

  • Injekcijska lipoliza

  • HIFU

Ostali problemi na vratu

Podbradak

Zatezanje vrata

Postoji izraz ‘Vrat je prava tužibaba’ jer neupitno otkriva naše godine. Naime, koža vrata iznimno je tanka pa se gubitak kolagena i elastina odražava kao nedostatak punoće i tonusa kože. Uz taj gubitak koža postaje obješena zbog čega cijelo lice poprima stariji izraz.
Vrat

Bore na vratu

Slijedom prirodnog starenja i koža oko vrata se stanjuje, vidljivi su nabori i slabljenje elastičnosti. Gubitkom kolagena i elastina, dviju vrlo važnih bjelančevina koje utječu na strukturu i izgled kože, ona postaje sve osjetljivija na vanjske štetne faktore.