fbpx
+385 91 601 3708 info@ritz-estetika.com

Spušteni kutovi usana

Stanja/problemi | Usne | Spušteni kutovi usana

Stanja/problemi | Usne

Spušteni kutovi usana

Već smo istaknuli kako nam se starenjem opušta koža na licu, a mišićno tkivo slabi i labavi. Spušteni kutovi usana također su posljedica prirodnog procesa starenja, a dodatno nas postaraju jer vizualno doprinose tome da izgledamo stalno nesretni ili ljuti.

Naravno, posljedica je to i gubitka kolagena i elastina, dviju moćnih bjelančevine koje su zadužene da našem licu pomažu u održavanju mladolikog izgleda. Naravno, proces opuštanja i spuštanja kutova usana ubrzavaju lože životne navike, poput vremenskih faktora, pušenja i genetike.

Drugi uzrok opuštenosti je kontrakcija mandibularnog mišića, poznatog kao depressor anguli oris (DAO). Trajna, repetitivna uporaba tog mišića može dovesti do trajnije iskrivljenih kutova usta.

spušteni kutovi usana prijespušteni kutovi usana poslije

Najidealniji tretmani za korekciju spuštenih kutova usana:

  • Skin Booster

  • Dermalni fileri

Ostali problemi na usnama

Usta

Volumen usana

Korekcija usana jedan su od najvećih trendova u kozmetičkoj i estetskoj industriji. Trend se, zahvaljujući razlititim tretmanima, proširio ne samo među celebrity osobama, nego i među mlađim ženama.

Oblikovanje lica

Bore oko usana

Glavni uzroci razvoja bora oko usana su sunce i pušenje, ali i drugi vanjski faktori, poput hladnoće, smoga i prehrane. Naborane usne karakteriziraju sitne uspravne bore koje se pojavljuju preko gornje i donje usne.

Usta

Hidriranje boosterima

Većina klijenata koji se rode s prirodno tankim usnama možda se i naviknu na njih, no usne također gube punoću starenjem. To je posljedica nedostatka kolagena u koži jer je upravo on zadužen za održavanje elastičnosti.