fbpx
+385 91 601 3708 info@ritz-estetika.com

Karboksiterapija

Tretmani | Nekirurški | Aparati | Karboksiterapija

Tretmani | nekirurški

Karboksiterapija

Karboksiterapija je svjetski hit u pomlađivanju, posebno popularna među stručnjacima i svjetskim zvijezdama jer je minimalno invazivna, vrlo tolerantna za pacijente a donosi maksimalne učinke bez rizika od nuspojava!

Karboksiterapija je kontrolirana primjena pročišćenog ugljičnog dioksida u različite dijelove ljudskog tijela s ciljem poboljšanja cirkulacije krvi u tkivima, poboljšanja elastičnosti kože, smanjenja lokalnih masnih naslaga te čak i poboljšanja kozmetičkog učinka nakon liposukcije!
Ova bezbolna metoda koristi bezbojni plin ugljični dioksid, koji se u vrlo malim količinama aplicira u točno određene slojeve kože, ovisno o problemu koji se tretira. Ugljični dioksid pojačava cirkulaciju u tretiranoj regiji te inicira bolje opskrbljivanje kisikom i hranjivim tvarima što posljedično dovodi do poboljšanja cjelokupnog izgleda kože!
Naime, osim bolje cirkulacije, popravlja se elastičnost kože, ‘ravnaju’ fine linije i bore, obnavlja kolagen a uništavaju masne naslage. Karboksiterapija se može koristiti na licu, kapcima, vratu, trbuhu, nogama, stražnjici…

karboksiterapija ritz estetika1

Karboksiterapija u estetskoj medicini

Široke su mogućnosti koje karboksiterapija nudi u tretiranju brojnih tegoba

LOKALIZIRANI ADIPOZITET: Masne naslage na bedrima, masne naslage oko struka, masne naslage na rukama i nogama, trbušna mast…

NEDOSTACI UZROKOVANI CELULITOM: celulit, koža s izgledom narančine kože…

DALJNJE TERAPIJSKE INDIKACIJE: Venska insuficijencija, lokalizirani adipozitet, psorijaza, strije, celulit, kožni ulkusi, alopecija, vaskulopatija donjih i gornjih ekstremiteta, smetnje erekcije, antiaging lica.

Najpopularniji tretmani karboksiterapije

Loša cirkulacija krvi djelomično je odgovorna za celulit, strije i tamne podočnjake. Naime, stanice u tijelu oslobađaju ugljični dioksid kao otpad. Crvene krvne stanice uzimaju kisik koji udišemo i prenose ga do tkiva, a zatim ‘pokupe’ ugljični dioksid. Na kraju, ugljični dioksid izdišu pluća.
Upravo ubrizgavanjem ugljičnog dioksida liječnik može povećati cirkulaciju krvi u određenom području, uzrokujući da crvena krvna zrnca pohrle u to područje i time pojačaju cirkulaciju. To automatski popravlja elastičnosti kože i, u slučaju podočnjaka, mijenja pigment u zdravi sjaj.
Strije: Strije koje vidite na svom tijelu su puknuće dermalnog kolagena. Karboksiterapijom se stvara novi kolagen koji učvršćuje kožu i poboljšava njezin izgled.

Celulit: ugljični dioksid se također može ubrizgati u masne stanice, što uzrokuje njihovu razgradnju i eleminaciju iz tijela. Celulit nastaje kada potkožna masnoća prodire kroz kožu. Nekoliko studija je pokazalo da je karboksiterapija sigurna i učinkovita kada se koristi za liječenje celulita. Za smanjenje masnoće i celulita, postupak se često daje prednost pred invazivnijim i visokorizičnijim metodama, poput liposukcije.

Podočnjaci: Tamni krugovi ispod očiju obično su posljedica loše cirkulacije, što stvara vaskularno okupljanje. Ubrizgavanje plina ispod kapka smanjuje to plavkasto nakupljanje i zamjenjuje ga rumenila.

Alopecija: Alopecija (gubitak kose) također je posljedica slabe cirkulacije koja se također vrlo uspješno liječi karboksiterapijom.

Osim toga, neki liječnici su također koristili terapiju za liječenje erektilne disfunkcije, akutnog artritisa, Raynaudovog sindroma…

Kako se provodi karboksiterapija?

Specifičnosti postupka razlikuje se ovisno o dijelu tijela koji se tretira/liječi. Ali mehanika postupka je uglavnom ista. Spremnik plina ugljičnog dioksida spaja se na regulator protoka s plastičnom cijevi. Liječnik pažljivo regulira koliko plina teče iz spremnika. Plin se emitira kroz regulator protoka u sterilnu cijev koja na kraju ima filter. On, pak, skuplja sve nečistoće prije nego što dođu u tijelo. Plin prolazi kroz vrlo malu iglu na suprotnoj strani filtera koju liječnik ubrizgava ispod kože. Postupak je gotovo potpuno bezbolan. Neki liječnici utrljavaju anestetsku kremu na mjesto uboda prije uvođenja igle. Unatoč nedostatku boli, neki ljudi navode da su kratko nakon toga osjetili čudan osjećaj.

Postoje li nuspojave karboksiterapije?

Karboksiterapija je relativno siguran postupak bez gotovo ikakvih nuspojava. Nakon tretmana moguće su  modrice na mjestu uboda, posebno na rukama i nogama, no one nestaju u roku od tjedan dana.

Osobe koje se podvrgnu proceduri za smanjenje masnoće ili celulita također se ne bi trebale uranjati u vodu 24 sata, uključujući plivanje ili korištenje kade.

Što očekivati nakon tretmana

Kada se karboksiterapija koristi za liječenje strija i ožiljaka, relativno je bezbolna jer tkivo ožiljaka nema živce. Može se osjetiti lagani svrbež jer se strije šire tijekom postupka, no on nestaje već nakon 5 minuta. Osobe koje koriste karboksiterapiju za liječenje celulita i masnih naslaga mogu osjetiti pritisak tijekom injekcije, slično osjećaju tijekom mjerenja krvnog tlaka. Razlog je plin koji se širi stanicama. U tretiranim područjima nakon tretmana možete osjećati toplinu i trnce otprilike još 24 sata jer ugljični dioksid obavlja svoju funkciju i poboljšava cirkulaciju. No to vas neće spriječiti u obavljanju svakodnevnih rutina.

 

Vrijeme trajanja

Karboksiterapija je brzi zahvat koji traje od 15 do 30 minuta.

N

Vrijeme oporavka

Nakon tretmana možete se odmah vratiti svakodnevnoj rutini. Ne preporuča se jedino plivanje i kupanje u kadi 24 sata nakon tretmana za smanjenje celulita ili masnog tkiva.

Carbo Top – vrhunski uređaj za karboksiterapiju

Carbo Top vrhunski je medicinski uređaj koji radi s terapijskom primjenom CO2. Koncipiran je u skladu s najnovijim tehnološkim spoznajama i testiran u opsežnim područjima medicine pa stoga predstavlja savršenu terapiju podrške za poboljšanje mikrocirkulacije i pomlađivanje kože!

Ciljani i minimalno invazivni tretmani omogućavaju održavanje i(li) vraćanje skladnog izgleda, poboljšavaju formu i obnavljaju prirodni izgled i ljepotu.

Počevši od činjenice da je terapeutski učinak proporcionalan tehničkim performansama uređaja, Carbo Top primjenjuje dvije posebne tehnologije:

  • Regulaciju i prilagođavanje protoka plina koji se temelje na uporabi ventila koji su proporcionalni visokoj dinamici s digitalnom kontrolom i koji ne stvaraju tlačne vrhunce. Ovi posljednji, naime, mogu prouzročiti neželjene posljedice, posebice u područjima (na primjer lica) gdje čak i manja modrica može izazvati nezadovoljstvo i/ili nelagodu za pacijenta. Ovom tehnologijom se protok postupno prilagođava otporima na koje nailazi u potkožnom tkivu te jamči, s jedne strane održanje postavljenih protoka i s druge, izostanak mikro trauma na razini prisutnih žila i živaca.
  • Prilagođavanje temperature plina koji se ispušta čime se omogućuje poboljšanje susretljivosti pacijenta i olakšava djelovanje operatera.
Karboksiterapija ritz estetika

Ostali nekirurški tretmani aparatom

Radiofrekvencija

Radiofrekvencija prirodno potiče stvaranje i obnovu kolagena a već nakon prvog tretmana koža postaje vidljivo glađa, čvršća i elastičnija!

Radio Skin

Ovaj tretman predstavlja revoluciju u malim invazivnih ili minimalno invazivnim tretmanima lica i tijela za žene i muškarce!

Elektroporacija

Zahvaljujući posebnom aparatu omogućava dubinski prodor mikro i makro molekula, poput hijaluronske kiseline ili molekula kolagena.

HIFU

HIFU vrlo precizno djeluje na točno određene slojeve kože, mišića, tkiva ili masnih naslaga, izazivanjem tkiva na zagrijavanje.