fbpx
+385 91 601 3708 info@ritz-estetika.com

Uklanjanje ksantelazmi

Tretmani | Kirurški | Uklanjanje ksantelazmi

Tretmani | kirurški

Uklanjanje ksantelazmi

Ksantelazme su žućkaste izrasline u unutrašnjem očnom kutu ili oko oka, a zapravo se radi o mekanim, masnim naslagama ispod kože koje su građene od kolesterola. Mogu se javiti kod povišenog kolesterola ili drugih masnoća, bolesti jetre, ali i kod osoba s urednom koncentracijom masnoća u krvi. Stoga bi bilo poželjno napraviti krvne pretrage kako bi se točno utvrdio uzrok njihovog nastajanja. Obično se javljaju u srednjoj životnoj dobi, češće kod žena. Rizične skupine su osobe s prekomjernom tjelesnom težinom, pušači, osobe s povišenim krvnim tlakom i dijabetičari.

B783AB29 BF2C 4A69 A9FB 628A9717FCD8

Tko su kandidati za uklanjanje ksantelazmi?

Sve osobe koje imaju žute mrlje ispod očiju ili izrasline na očnom kapku.
Zahvat se radi ambulantno, uz lokalnu anesteziju koja se aplicira injekcijom u područje ksantelazmi. Uklanja se kirurški skalpelom, a rez se zatvara šavovima čija količina ovisi o veličini ksantelazmi.

Vrijeme trajanja

Ovisno o broju ksantelazmi, od 20 na više minuta.

Oporavak

Kao što kirurško uklanjanje ksantelazmi ne zahtijeva posebnu pripremu, tako ovaj minimalno invazivni tretman omogućava i brzi oporavak. Svojim se obvezama možete vratiti odmah nakon tretmana! Nakon zahvata nema zavoja – samo šavovi, a područje reza treba se mazati antibiotskom kremom. Šavovi se uklanjaju 5 dana nakon zahvata!

Ksantelazme neće same spontano nestati. Upravo suprotno – čak se s vremenom mogu povećati pa je važno ukloniti ih na vrijeme!

BESPLATNE KONZULTACIJE

Pregledajte svoje ksantelazme na vrijeme, dođite na individualni razgovor i pregled s dr. Lianom Ritz – potpuno besplatno!

Ostali kirurški tretmani

Blefaroplastika

Blefaroplastika ili kirurgija očnih vjeđa metoda je uklanjanja viška kože i(li) masnih naslaga u gornjim i donjim kapcima.

Uklanjanje kožnih izraslina

Bradavice se uklanjaju krioterapijom – tekućim dušikom uz prethodno uklanjanje rožnatog sloja bradavice, aplikacijom raznih kiselina te metodom ekskohleacije.