fbpx
+385 91 601 3708 info@ritz-estetika.com

Uklanjanje kožnih izraslina

Tretmani | Kirurški | Uklanjanje kožnih izraslina

Tretmani | kirurški

Uklanjanje kožnih izraslina

Mnoge osobe imaju manjak samopouzdanja zbog raznih izraslina po licu i tijelu, no ti se ‘problemi’ mogu riješiti u svega nekoliko minuta i bez ikakvih čekanja! Virusne bradavice su česta zarazna bolest kože i sluznica uzrokovana humanim papiloma virusom, najčešće HPV tipa 1, 2, 3, 4, 7 i 10. Pojavljuju se na bilo kojem mjestu na koži i sluznici tijela, a premda su najčešće u dječjoj dobi, zapravo se mogu pojaviti u bilo kojoj drugoj životnoj dobi. Najčešće su tzv. obične bradavice koje se pojavljuju na šakama, tabanima, ili uz i ispod nokta, zatim ‘ravne bradavice’ na čelu i licu te ‘končaste’ oko očiju, na vratu ili po licu.

Kako izgleda uklanjanje bradavica i drugih izraslina?

Bradavice se najčešće uklanjaju krioterapijom – tekućim dušikom uz prethodno uklanjanje rožnatog sloja bradavice, aplikacijom raznih kiselina te kirurškom metodom ekskohleacije koja se radi u lokalnoj anesteziji ili kombiniranom metodom krioterapije i ekskohleacije – bez anestezije.

Vrijeme trajanja

Bradavice se najčešće uklanjaju tretmanom Radio Skin, aplikacijom raznih kiselina te kirurškom metodom ekskohleacije koja se radi u lokalnoj anesteziji ili kombiniranom metodom krioterapije i ekskohleacije – bez anestezije.
Broj tretmana u liječenju bradavica i drugih izraslina je individualan te ovisi o njihovom broju i veličini i imunološkom statusu klijenta. Na tretman uklanjanja bradavice dolazi se u prosjeku svaka 2 tjedna!

Ostali kirurški tretmani

Uklanjanje ksantelazmi

Ksantelazme su žućkaste izrasline u unutrašnjem očnom kutu ili oko oka, a zapravo se radi o mekanim, masnim naslagama ispod kože koje su građene od kolesterola.

Blefaroplastika

Blefaroplastika ili kirurgija očnih vjeđa metoda je uklanjanja viška kože i(li) masnih naslaga u gornjim i donjim kapcima.