fbpx
+385 91 601 3708 info@ritz-estetika.com

Blefaroplastika

Tretmani | Kirurški | Blefaroplastika

Tretmani | kirurški

Blefaroplastika

Blefaroplastika ili kirurgija očnih vjeđa metoda je uklanjanja viška kože i(li) masnih naslaga u gornjim i donjim kapcima. Drugim riječima, to je operacija korekcije, tj. podizanja očnih kapaka.

Rezultat je otvoren pogled, osvježeno i pomlađeno lice koje ‘traži’ manje šminke te šire vidno polje. Ovaj brzi i bezbolni zahvat najbolje će izvesti naši renomirani specijalisti RITZ ESTETIKE.

Blefaroplastika Ritz estetika

Kako izgleda operacija kapaka?

Operacija podizanja očnih kapaka ne zahtijeva posebnu pripremu. Prije operacije potrebno je prestati piti lijekove koji potiču krvarenje (primjerice, aspirin).

Gornje vjeđe

Nakon što se označe individualne crte nabora vjeđa, radi se rez, uklanjaju koža i mišići, a višak masnoće uklanja ili premješta. Produžni šav ispod kože koristi se za zatvaranje reza, čime se smanjuje vidljivost ožiljka.

Donje vjeđe

Kirurg radi rez uzduž linije trepavica te bora smijalica. Uklanjaju se koža i mišići, a višak masnoće uklanja ili premješta. Rez se zatvara produžnim šavom.

Vrijeme trajanja

Podizanje kapaka je gotovo za 1-2 sata. Anestezija pri operaciji kapaka je lokalna.

Oporavak

Podizanje kapaka je gotovo za 1-2 sata. Anestezija pri operaciji kapaka je lokalna.

Oftalmološki kirurzi koji rade blefaroplastiku najbolji su izbor za operaciju vjeđa jer poznaju fiziologiju oka i imaju mjeru te najbolje mogu postići željeni rezultat uz očuvanje funkcije oka. S obzirom da su oko i periokularna regija područje rada oftolmologa, logično je da je oftalmolog prvi i najbolji izbor za operaciju vjeđa!

Ostali kirurški tretmani

Uklanjanje ksantelazmi

Ksantelazme su žućkaste izrasline u unutrašnjem očnom kutu ili oko oka, a zapravo se radi o mekanim, masnim naslagama ispod kože koje su građene od kolesterola.

Uklanjanje kožnih izraslina

Bradavice se uklanjaju krioterapijom – tekućim dušikom uz prethodno uklanjanje rožnatog sloja bradavice, aplikacijom raznih kiselina te metodom ekskohleacije.