fbpx
+385 91 601 3708 info@ritz-estetika.com

Celulit

Stanja/problemi | Tijelo | Celulit

Stanja/problemi | Tijelo

Celulit

Više od 80% žena u svijetu, starijih od 20 godina, ima celulit! Protiv ženskog ‘neprijatelja no. 1’ treba se boriti sustavno i redovito – zdravom prehranom, tjelovježbom i kozmetičkim tretmanima.Specifična građa ženskog tkiva, čiji potkožni sloj sadrži velik broj masnih stanica glavni je krivac nastanku celulita. Kolagenska su vlakna odgovorna za opskrbu vodom stanica organizma pa tako i kože. Kod žena kolagenska su vlakna posložena paralelno s drugim tkivima, za razliku od muškaraca gdje su kolagenska vlakna umrežena s drugim tkivima, pa oni nisu skloni celulitu. Zbog ove razlike masne se stanice kod žena potiskuju prema površini kože i na kraju postaju vidljive kroz gornji sloj kože kao nakupine celulita.

U nastanku celulita značajnu ulogu ima i ženski spolni hormon estrogen koji je odgovoran za elastičnost kolagenskih vlakana. Nažalost, celulita se nemoguće riješiti rigoroznim dijetama i fizičkim aktivnostima – one mogu biti samo preventiva njegovu nastanku.Osim tipičnih mjesta koja zahvaća (bedra, stražnjica, trbuh), celulit se može naći oko gležnjeva, koljena, na trbuhu, na rukama, čak i na grudima ili na podbratku. Nastaje u pubertetu te se s godinama povećava jer se radi o kronično upalnoj i degenerativnoj bolesti.

celulit ritz estetika.1

Zanimljivo je kako je karakteristično baš za žensko tijelo da nakuplja masnoće na trbuhu i bokovima.  Osim nezdrave prehrane i manjka tjelovježbe, često su povezani i s drugim faktorima poput  hormonalnih promjena i disbalansa, stresa, ali i genetike.

Najidealniji tretmani protiv celulita:

  • Karboksiterapija
  • Bodyshock
  • Radiofrekvencija
  • Elektroporacija
  • HIFU
  • HER Sinergy

Ostali problemi na tijelu

Tijelo 1

Viseće nadlaktice

Premda ih često zapostavljamo tijekom njege tijela, tek kada se ‘objese’ postanemo svjesni koliko neestetski dojam ostavljaju. Ubrzo nakon toga postanemo svjesni i koliko ih je teško ukloniti vježbama i dijetama.
Tijelo 1

Višak kože nakon gubitka težine

Do prije nekoliko godina kao jedino rješenje za višak opuštene kože nakon mršavljenja preporučivao operativni zahvat, razvoj estetske medicine ponudio nam je nove brojne tretmane.
Tijelo 1

Lokalizirana debljina

Premda su po mnogima upravo trbuh i bedra jedni od najzavodljivijih ženskih atributa često su upravo oni i naša ‘noćna mora’. Naime, većina žena bori se s nakupljanjem masnoća u području trbuha i bokova.
Ruke

Strije

One su svojevrsna oštećenja na koži u obliku tanjih i debljih linija koje obično nastaju nakon prebrzog rastezanja vezivnog tkiva i linearnog gubitka kolagenih vlakana u pojedinim dijelovima kože.