fbpx
+385 91 601 3708 info@ritz-estetika.com

Akne

Stanja/problemi | Lice | Akne

Stanja/problemi | Lice

Akne

Zašto neki prežive pubertet sa baršunastom kožom, dok se drugi moraju boriti s debelim bubuljicama koje često ostavljaju duboke ožiljke, može se svesti na više pojedinačnih faktora, koji integriraju na različiti način: prekomjerno izlučivanje loja, prekomjerno zadebljenje folikula lojne žlijezde, povišeno stvaranje muških spolnih hormona, stvaranje bakterija u nataloženim masnim čepovima te naslijeđe.

Za reguliranje stvaranja loja najodgovorniji su muški spolni hormoni (androgeni), koji se stvaraju početkom spolne zrelosti te tijelo dječaka i djevojčica ‘dovode u red’. Najvažniji sponi hormon je testosteron, koji uzrokuje povećanje lojnih žlijezda. Ženski spolni hormoni (estrogeni) načelno zaustavljaju stvaranje loja. Međutim, količine estrogena koje su obično prisutne u tijelu, premale su da bi djevojčice u potpunosti oslobodile problema akni. Između 20. i 25. godine su razvojem uvjetovane hormonske promjene u tijelu završene te akne nestaju. Međutim, svaka peta osoba još niz godina ima problema s aknama.

akne prije ritz estetikaakne poslije ritz estetika

Akne i menstruacija

Mnogo djevojaka i mladih žena primjećuje da se njihove akne upadljivo pogoršavaju tjedan dana prije menstruacije i da se početkom mjesečnice opet vraćaju u staro stanje. U toj fazi predmenstrualnog pogoršanja akni često se javljaju bolni čvorići na bradi i na bočnim dijelovima obraza. I kosa je upadljivo masnija.

Iako se mišljenja stručnjaka o tome zašto je to tako i kako do toga dolazi razmimoilaze, slažu se u tome da ta opažanja nisu niti umišljena niti slučajna. Neki stručnjaci procjenjuju da oko 30% pacijentica, a po nekima čak i 80% onih koji se liječe od akni imaju to predmenstrualno pogoršanje. Pretpostavlja se da pritom određenu ulogu igra hormonski uvjetovano privremeno povećanje stvaranja loja, budući da se neki od hormona koji su odgovorni za to, poput primjerice progesterona, pojačano stvaraju od druge polovice ciklusa pa do početka mjesečnice. S druge strane, proizvodnja estrogena koji zaustavlja stvaranje loja, nakon što je najviša u razdoblju ovulacije (12. do 14. dan mjesečnog ciklusa), opada u drugoj polovici ciklusa. Kod tog ciklusom uvjetovanog pogoršanja akni nije riječ o poremećaju hormona ili o njihovom nedostatku, već o najnormalnijem procesu.

Od akni ne oboljevamo samo tijekom puberteta, nego sve češće i kasnije. No brojni tretmani u RITZ ESTETICI pomažu vam da ih zauvijek uklonite.

Idealni tretmani protiv akni na licu su:

  • Medicinsko čišćenje lica

  • Kemijski piling (monokomponentni i višekomponentni)

  • Dermapen

  • Frakcionirana radiofrekvencija

  • Medicinska radiofrekvencija

Ostali problemi na licu

Anti Age

Nekirurško podizanje lica

S godinama naše lice gubi elastičnost i formu te poprima pomalo ‘obješeni’ oblik. Figurativno objašnjavajući naše lice poprima oblik trokuta, za razliku od oblika slova V koje krasi napeto i zategnuto mladoliko lice.

Oblikovanje lica

Konturiranje srednjeg dijela lica

Gubitak volumena kože lica, kao posljedica prirodnog procesa starenja, jedna je od estetskih ‘boljki’ koje najviše smetaju ne samo pripadnicama ljepšeg spola, nego sve više i muškarcima.

Hidratizacija

Konturiranje donjeg dijela lica

Estetski stručnjaci često ističu kako je dovoljan čak i samo jedan dio lica koji može popraviti cjelokupni dojam lica, a to je donji dio čeljusti. Obješen i opušten izgled najviše postara osobu.

Oblikovanje lica

Podizanje obraza

Korekcija i oblikovanje obraza trenutno je definitivno jedan od najtraženijih tretmana za pomlađivanje lica, jer može brzo i jednostavno vratiti prirodan mladolik izgled – ako se u njemu ne pretjera.
Oci

Podizanje obrva

Poznato je kako su i lijepo oblikovane obrve još jedan adut mladenačkog izgleda, no nažalost ni one nisu imune na starenje. I one se s vremenom stanjuju, sijede i prestaju rasti, a mišićno tkivo koje ih drži počinje se opuštati.

Anti Age

Vraćanje elastičnosti

Već smo istaknuli kako je opuštena koža jedan od najuočljivijih znakova starenja. Osim hormonalnih promjena, prirodnog procesa starenja, na gubitak elastičnosti kože utječe i loša prehrana, razni vanjski uvjeti, kriva njega…

Oziljci

Tanka koža lica

Istraživanja su pokazala kako je tanka koža, zbog osjetljivosti i teksture brže stari od deblje kože, no kod nje je zato efekt pomlađivanja dermalnim filerima uspješniji nego kod kod osoba s debljom kožom.
Oblikovanje lica

Perfetto face

Svi sanjamo da imamo mladoliko lice, svjež i zaglađen ten, prirodan izgled koji će nam popraviti samopouzdanje i pogled u ogledalo. Koža već nakon samo jednog tretmana može izgledati svježije, glađe i zategnutije.